Reklamationer av köp via ivanhoe.se

 

Upplever du problem med din tröja är du välkommen att kontakta oss via mail på butik@ivanhoe.se

Vår höga kvalitet är av största vikt för oss, varför vi aldrig godkänner reklamationer utan att ha undersökt underliggande orsak. Vi vill gå till botten med problemet för att klargöra om felet ligger hos oss, ullgarnet, någon process som gått fel etc. Allt för att undvika samma problem i framtiden.

REKLAMATIONSRUTIN

1. Var vänlig och maila oss en bild på plagget och skadan, så kommer våra sömmerskor se över och avgöra om plagget går att laga.

2. I nästan alla fall kallar vi tillbaka plagget till vår serviceavdelning i Gällstad. Vi mailar då över en retursedel för snabb och smidig hantering.

3. Reklamerat plagg skickas tillbaka till oss ihop med ifylld retursedel.

4. Efter att vi tagit emot och undersökt plagget, återkommer vi till dig. I de flesta fall kan våra sömmerskor åtgärda felet som uppstått.

OBS! Produkter som skickas tillbaka till oss ska vara rena och fräscha. Vi hanterar inte smutsiga eller ofräscha produkter av hygienisk hänsyn gentemot de som arbetar med reklamationer.

 EJ GODKÄNDA REKLAMATIONSORSAKER

- Fläckar som inte går bort är inte någon orsak till reklamation

- Produkter som är utslitna, oavsett ålder, betraktas inte som en reklamation eller ett garantiärende. Produkter med normalt slitage ersätts inte, men vi kan tipsa om vårt repair-kit som innehåller ett par armbågslappar som du kan använda att stärka upp plaggets utslitna områden med.

- Malhål är inte grund för någon godkänd reklamation. Vi hjälper dig dock gärna med att skicka matchande garn att laga malhålet med. Vid säsongsfärger kan vi dock inte garantera att det finns exakt rätt nyans.

Såhär ser ett klassiskt malhål ut, det saknas material.

- Pilling uppstår naturligt på ullplagg då ullfibern är mjuk och porös. Särskilt på områden som utsätts för friktion som tex på sidan av plagget där armen pendlar och gnider uppstår lätt noppor. Pilling eller noppor behöver inte betyda dålig kvalitet, nej för ullen som kommer ut vid friktion är överskottsull och man kan effektivt ta bort dem med en elektrisk noppborttagare eller om du hellre noppa bort dem för hand. 

- Följ alltid tvättinstruktionerna i sidsömmen noga! De flesta av våra plagg kan tvättas i maskin i 30 grader och ULLPROGRAM. Vid fel tvättprogram och för hård bearbetning filtar ullmaterial ihop sig och krymper.

Ovan plagg är ett riktigt bra exempel på en tröja som tvättats felaktigt. Materialet har filtat ihop sig ordentligt och tröjan har krympt avsevärt. Blixlåsen är oförändrade och eftersom materialet dragit ihop sig uppstår denna "vågeffekt".     

REPARATIONER

Ullen är ett fantastiskt material när det kommer till komfort och funktion, men ullen är även en skör fiber och vid intensivt användande kan vissa utsatta områden, tex armbågarna, bli nötta och behöva förstärkas.

   

Vi har tagit fram ett reparationskit innehållande armbågslappar samt ullgarn för lagning. Med detta kan du lätt reparera och förlänga livslängden på din tröja. Inom kort kommer du kunna beställa detta i vår webshop, men tills dess ber vi dig kontakta oss på butik@ivanhoe.se

Du är såklart alltid välkommen att diskutera dina plagg, möjliga åtgärder och annat. Vår målsättning är ju alltid att tipsa och hjälpa så att du kan förlänga livstiden på ditt plagg.


Populära artiklar