Historik

När Martin Göthager drog igång företaget var det fokus på stickat dammode och plaggen såldes under namnet Gällstads Ylle. När företaget senare kom att satsa på sport och slog sig in i sportbranchen bytte man namn till Ivanhoe.
 

 

Under alla 75 år har företaget hunnit med en rad olika fokus och stilar, men det många fortfarande accessoerar och har starka minnen kring, så är det skidtröjorna som lanserades på slutet 70- början 80-tal.

 

Dagens innovativa och funktionella sportmode från Ivanhoe tillverkas till stor del i den egna fabriken i Gällstad, men även hos partnerföretag i Europa, med vilka vi har ett väldigt tätt samarbete. Vi vill behålla full kontroll, från valet av garn och tråd ända fram till det färdiga plagget. Den geografiska närheten möjliggör också att vi kan agera snabbt, att vi kan erbjuda korta ledtider och de kortare transporterna ger också en lägre belastning på miljön.

Företaget drevs från början av 80-talet och under ca. 40 år av hans tre söner Lars -Erik , Ulf och Göran. Idag är det tredje generationen och syskonen Anders, Anna & Karin som driver företaget framåt. 

Populära artiklar