collage_objectVILKA MATERIAL ANVÄNDER VI?
 

BOILED WOOL är benämningen på vår unika filtade ull. Garnet vi använder heter Sport Loden och är ett Blue Sign certifierad garn från
Schoeller Bergenz i Österrike. Garnet spinns och färgas i Europa men ullen kommer ursprungligen från Sydamerika, Argentina och Uruguay.
Vikt varierar mellan 425-460gr/m2.
Sport Loden är garanterat muelsingfri. 

MERINOULL - vi använder oss av både fin och extra fin merinoull, en ull som är extra mjuk och som de flesta kan bära direkt mot huden utan problem. Vi köper in vårt merinoullsgarn från Italien. Südwolle heter vår merinoullsleverantör och kvalitén vi köper är en toppkvalitet av Biella Yarn. Ullen kommer från Australien, Nya Zeeland, Sydafrika, Argentina eller Uruguay. 

LAMMULL - en väldigt mjuk, men också en skör fiber. Vi blandar därför vår lammull med 20% polyamid för att göra den tåligare, men också formstabil och slitstark.

  • Ullen är garanterat muelsingfree.
  • Ullen kommer från Argentina. 
  • Ibland väljer vi att sticka i lite LYCRA® i våra lammullsplagg för att göra dem stretchigare. De behåller då formen bättre. 


 TENCEL™ - en av våra mest miljövänliga textilier och tillverkas av fiber från snabbväxande träslag. Ullblandningar med tencel ger ännu bättre fukttransport, en svalare känsla och känns mjukare mot huden (speciellt om du är känslig mot ull).
Varför utför då ULL & TENCEL™ en sån bra kombination?

  • Ullblandningen med TENCEL™ ger ännu bättre fukttransport. 
  • Plaggets passform håller längre.
  • Ullplagg med TENCEL™ på insidan känns mjukare mot huden.
  • TENCEL™ på insidan ger också en svalare och somrigare känsla. 
TENCEL™ från lenzing fibers, eller lyocell som den generiska fibern kallas, är ett naturligt material. TENCEL™ tillverkas av cellulosa från snabbväxande träslag, främst eukalyptus som odlas på hållbara skogsplantager i Österrike och dess grannländer. Garnet produceras sen hos Lenzing i Österrike. 
 

GODA ANLEDNINGAR ATT VÄLJA ULL:

Ull är ett levande material som anpassar sig och jobbar utifrån din kropptemperatur samt inre och yttre förhållanden, något som ingen konstgjord fiber lyckats med. När det är varmt absorberar och transporterar ullen bort ånga och värme från kroppen. När det är kallt samlar och bevarar ullen värmen. 

Ull är en fet fiber med vattenavvisande fiberyta, vilket förhindrar bakterietillväxt och därmed dålig lukt. Ull är även självrenande och det är också därför vi rekommenderar att hänga ut plagget på vädring istället för att tvätta efter användning.

Ull kan absorbera upp till 30% av sin egen vikt utan att kännas fuktig. Ullen producerar alltså även värme i fuktigt tillstånd. 

Ull har ett naturligt UV-skydd och är därför optimalt att bära under soliga dagar. 

Ull brinner mycket svårt och är lätt att släcka.   

Ull är biologiskt nedbrytbar, 100% förnybar och 100% naturlig. Bra va? 


SUBSTAINABLE FASHION - HÅLLBART MODE 
Hållbart mode är mer än att bara vara ekologiskt, det handlar om beteenden och processer som bidrar till mindre påverkning för miljön. Hållbart mode handlar dels om att producera kläder på ett miljömässigt och socioekonomiskt hållbart sätt, men också om att konsumera på mer hållbara vis, vilket omfattar både beteendemöster och attityder. 

SLOW FASHION
Begreppet slow fashion har uppkommit som en revolution mot modebranschens konsumtionshets. Vi är idag vana vid låga priser och nya kollektioner, för ett snabbt växande mode. Slow fashion handlar om att köpa mindre och välja noggrant.