collage_object

Vilka material använder vi?

Boiled Wool är benämningen på vår filtade ull. Garnet vi använder heter Sport Loden och är ett Blue Sign certifierad garn från Österrike. Garnet spinns och färgas i Europa men ullen kommer ursprungligen från Sydamerika. 

Merinoull - vi använder oss av både fin och extra fin merinoull, som är extra mjuk och som de flesta kan bära direkt mot huden. Vi köper in vårt merinoullsgarn från Italien. 

Lammull - en väldigt mjuk men skör fiber. Vi blandar därför vår lammull med 20% polyamid för att göra den tåligare, men också formstabil och slitstark. 

Tencel - en av våra mest miljövänliga textilier och tillverkas av fiber från snabbväxande träslag. Ullblandningar med tencel ger ännu bättre fukttransport, en svalare känsla och känns mjukare mot huden (speciellt om du är känslig mot ull). 

Goda anledningar att välja ull:

Ull är ett levande material som anpassar sig och jobbar utifrån din kropptemperatur samt inre och yttre förhållanden, något som ingen konstgjord fiber lyckats med. När det är varmt absorberar och transporterar ullen bort ånga och värme från kroppen. När det är kallt samlar och bevarar ullen värmen. 

Ull är en fet fiber med vattenavvisande fiberyta, vilket förhindrar bakterietillväxt och därmed dålig lukt. Ull är även självrenande och det är också därför vi rekommenderar att hänga ut plagget på vädring istället för att tvätta efter användning.

Ull kan absorbera upp till 30% av sin egen vikt utan att kännas fuktig. Ullen producerar alltså även värme i fuktigt tillstånd. 

Ull har ett naturligt UV-skydd och är därför optimalt att bära under soliga dagar. 

Ull brinner mycket svårt och är lätt att släcka.   

Ull är biologiskt nedbrytbar, 100% förnybar och 100% naturlig. Bra va?